E-bike probeeractie via fietsenwinkels in Zuidoost-Brabant

ZO Slim Bereikbaar, een samenwerkingsverband van alle gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant, provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat, is een campagne gestart om het alledaagse autogebruik en het woon-werkverkeer in de regio Zuidoost-Brabant te verminderen en het gebruik van e-bikes te promoten. Fietsenwinkels in de regio Zuidoost-Brabant kunnen daarin een grote rol spelen. Doe mee en help inwoners uit de regio op de fiets!

Wie doet wat?

Wat biedt SJEES de fietsenwinkel?

 • We verzorgen de administratieve handelingen met een online reserveringssysteem. De deelnemer reserveert de fiets en de fietsenwinkel ontvangt de reservering;
 • Deelnemers kunnen met vragen terecht bij de supportdesk;
 • Wij verzekeren de fiets namens de fietsenwinkel voor diefstal en schade en bieden een pech onderweg service;
 • We starten een grote promotiecampagne voor het werven van deelnemers die o.a. naar jouw fietsenwinkel gaan om een fiets te proberen;
 • Jouw fietsenwinkel wordt vermeld op de campagnewebsite sjees.nl, zodat deelnemers jouw fietsenwinkel eenvoudig kunnen vinden;
 • Je ontvangt promotiemateriaal van Sjees om jouw fietsenwinkel aan te kleden, o.a. 25 Sjees magazines en een Sjees raamsticker zodat mensen herkennen dat jouw fietsenwinkel is aangesloten bij de campagne. Je ontvangt ook een display met recreatieve fietsroutekaarten van de regio en een routemodule van Routebureau Brabant voor op jouw website.

Wat vragen we van de fietsenwinkel?

 • Je stelt minimaal 1 demo e-bike of speedpedelec uit jouw assortiment beschikbaar voor een periode van 9 maanden (sept 2020 – 1 juni 2021). De campagne start medio september. Later starten is bespreekbaar;
 • Je regelt de uitgifte en inname van de probeere-bike in jouw fietsenwinkel;
 • Jij promoot de e-bike probeeractie met de speciale Sjees-promotiekit.

Voordelen voor de fietsenwinkel

 • Alles is geregeld: online reserveringstool, verzekering, pechhulp voor onderweg en een supportdesk voor vragen;
 • Als fietsenwinkel lift je mee op de grootschalige promotiecampagne en ontvang je een promotiepakket;
 • Kant-en-klaar concept;
 • Inwoners van de regio Zuidoost-Brabant kunnen gedurende een week een e-bike proberen;
 • Fietsenwinkels in de regio kunnen deel nemen door een demo e-bike of speed-pedelec ter beschikking te stellen en als uitgiftepunt te fungeren;
 • Deze e-bike probeeractie loopt van medio september 2020 tot 1 juni 2021.

Fietsenmaker in de regio Zuidoost-Brabant? Doe mee!

In onderstaande kaart zie je de locaties van de huidige deelnemende fietsenwinkels. Een gedetailleerd overzicht van deelnemers vind je op sjees.nl/probeereenebike. Ook jouw fietsenwinkel kan hier tussen staan! Interesse? Onderaan deze pagina lees je hoe je je kunt aanmelden.

Deelnemende fietsenwinkels E-bike probeeractie Zuidoost-Brabant

Promotiemateriaal voor partners (gratis)

Voor deze campagne zijn diverse promotiematerialen ontwikkeld voor alle partners. Als fietsenwinkel kun je hiermee jouw winkel aankleden en potentiële klanten inspireren om deel te nemen aan de probeeractie. Met als uiteindelijk doel: de daadwerkelijke aankoop van een e-bike en daarmee een meer duurzame en gezonde levensstijl. 


Offline promotiematerialen

De offline materialen (drukwerk) bestaan uit een poster, roll-up banner (in bruikleen), flyers, zadelhoesjes, 25 Sjees Magazines (hét magazine over fiets en lifestyle) en een Sjees raamsticker, zodat mensen herkennen dat jouw fietsenwinkel is aangesloten bij de campagne. Je ontvangt ook een display met recreatieve fietsroutekaarten van de regio en een routemodule van VisitBrabant Routebureau voor op jouw website.Offline promotiemiddelen e-bike probeeractie

Online promotiematerialen

Wil je de actie extra kracht bijzetten? Dan maak je gebruik van de online banners voor op jouw website en/of social media kanalen. Deze banners kun je downloaden onderaan deze pagina. Ook lift je mee op een grootschalige online (advertentie)campagne van Ons Brabant Fietst. 

Tenslotte krijgen alle deelnemende fietsenwinkels een vermelding op de actiepagina voor consumenten: Sjees.nl/probeereenebike

Online promotiemiddelen e-bike probeeractie

Aanvragen promotiematerialen

Voor fietsenwinkels

Het kosteloos aanvragen van bovenstaande promotiematerialen voor fietsenwinkels verloopt via uitvoeringspartner De Boom en Het Meer. Zodra je jezelf als fietsenwinkel bij hen aanmeldt voor de e-bike probeeractie, zullen zij dit met je bespreken. Aanmelden kan via de contactgegevens onderaan deze pagina.

Daarnaast kun je direct gebruik maken van onderstaande toolkit met teksten, foto’s en online banners voor websites, e-mailhandtekeningen en social media. 

 

Voor partners

Gemeenten en overige partners kunnen per e-mail een bestelling plaatsen voor het kosteloos leveren van offline promotiemiddelen (drukwerk): 

 • Poster (50 x 70 cm)
 • Flyers (A5), per 50 stuks
 • Roll-up banner (85 x 200 cm), in bruikleen

Stuur hiervoor een e-mail naar Manon de Jong, afdeling Marketing & Communicatie van Ons Brabant Fietst: manondejong@visitbrabant.com. Vermeld hierbij de gewenste aantallen, het afleveradres en de contactpersoon voor ontvangst van het drukwerk.  

Daarnaast kunnen partners direct gebruik maken van onderstaande toolkit met o.a. teksten, foto’s, logo’s (zowel campagnelogo’s voor communicatie richting de consument als partnerlogo’s voor zakelijke communicatie) en online banners voor websites, e-mailhandtekeningen en social media. Ook vindt u hier ter illustratie de .pdf bestanden van het drukwerk.

 

 

Extra Toolkit voor partners

Download de toolkit en ga direct van start

Gemeenten, fietsenwinkels en overige partners kunnen met onderstaande toolkit een vliegende start maken met de promotie van de e-bike probeeractie. Download alvast deze promotiemiddelen en zet ze in op je eigen kanalen. Zo maken we samen een succes van de e-bike probeeractie! 

 

Download de bestanden: 

Promotieteksten + social media posts (Word)

Promotiefoto's (ZIP-bestand)

Online banners: website, social media, e-mailhandtekening (ZIP-bestand) 

Logo's (ZIP-bestand)

QR code naar consumentenpagina (PNG-bestand)

Flyer (PDF-bestand)

Poster (PDF-bestand)

Roll-up banner (PDF-bestand)

 

 

Interesse in deelname aan de actie?

Alle fietsenwinkels in de regio Zuidoost-Brabant kunnen zich aanmelden voor de e-bike probeeractie waarbij inwoners een week lang een e-bike mogen uitproberen. Heb jij een fietsenwinkel in de regio Zuidoost-Brabant, sluit je dan aan bij deze e-bike probeeractie en profiteer van de voordelen. Laat weten dat je geïnteresseerd bent, neem contact op met uitvoeringspartner De Boom en Het Meer. 

De Boom en Het Meer (uitvoeringspartner)


Bel ons op 085 8769024

Stuur een e-mail

Partners

De Sjees E-bike probeeractie is onderdeel van het project Slimmer fietsen van ZO Slim Bereikbaar. ZO Slim Bereikbaar is een samenwerkingsverband van alle gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant, de provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat en start deze campagne om het autogebruik in het woon-werk verkeer in de regio te verminderen en het gebruik van e-bikes te promoten. De organisatie is in handen van Ons Brabant Fietst, Brabant Mobiliteitsnetwerk en uitvoeringspartner De Boom en het Meer.

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees Gangmakers gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.