Online inspiratiesessies voor werkgevers in Brabant

De coronacrisis heeft grote impact. Ook op het reisgedrag van werknemers nu en straks. Mensen gebruiken de fiets nu vaker om in hun eigen omgeving even een frisse neus te halen. Als werkgever kun je je medewerkers stimuleren om ook straks de fiets te gebruiken voor hun rit naar het werk. Maar hoe pak je dat aan en waarom zou je dat juist nu doen?

Op 7 mei, 14 mei, 18 juni en 15 oktober organiseerden wij in samenwerking met het Brabant Mobiliteitsnetwerk vier Sjees webinars over fietsstimulering in jouw organisatie. Hieronder kun je de webinars terugkijken en het verslag lezen.  

Webinar: Een frisse kijk op fietsfaciliteiten (15 oktober) 

Fietsklaar in het voorjaar? Ga dan nu aan de slag met fietsfaciliteiten voor jouw medewerkers!

 

Stallen, laden, douchen, omkleden, lenen, delen en repareren: er komt heel wat bij kijken als je jouw medewerkers de juiste fietsuitrusting op het werk wilt bieden. Daarom organiseerden we, in samenwerking met het Brabant Mobiliteitsnetwerk, op 15 oktober een praktisch en inspirerend webinar: “Een frisse kijk op fietsfaciliteiten.”

In dit vierde Sjees webinar laten we zien welke stappen je als werkgever kunt zetten om te komen tot een opgefrist fietsfaciliteiten-pakket. Om de koppeling naar de praktijk te maken, laten we aan de hand van de Sjees Fietspiramide diverse Brabantse voorbeelden en best practices zien. Zo krijg je een kijkje in Shimano's fietsenstalling in Eindhoven, voorzien van de nieuwste snufjes!

Via onderstaande button kun je het gehele webinar terugkijken en een inhoudelijke samenvatting nalezen. 

Webinar: Hoe zet ik intern de juiste stappen? (18 juni)

Met ervaringen van: Fontys, Fujifilm, Brainport Development en Waterschap Aa en Maas.

Aan de slag gaan met fietsstimulering is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt zelf natuurlijk de eerste stappen zetten, maar hoe overtuig je je directie van nut en noodzaak? Op donderdag 18 juni organiseerden we daarom het webinar: Komen tot fietsstimulering: hoe zet ik intern de juiste stappen? In deze online inspiratiesessie keken we naar de stappen die je als werkgever kunt zetten om tot nieuw beleid of maatregelen te komen.

In het webinar helpen Birgitta Jansen, Jesse de Doelder en Marion Patist (communitymanagers BMN) je met praktische tips en tricks voor jouw interne zoektocht naar draagvlak bij de juiste collega’s en (financiële) middelen. En dat doen ze niet alleen: ze laten werkgevers aan het woord. Want daar zit immers de praktijkervaring om te komen tot nieuw beleid en meer fietsers! Onder andere Fontys, Fujifilm, Brainport Development en Waterschap Aa en Maas vertellen je hoe zij aan de slag zijn gegaan.

Webinar: Hoe help ik mijn medewerkers aan een e-bike? (14 mei)

Om zich optimaal op de fiets te kunnen verplaatsen, heeft een werknemer van alles nodig, en het allerbelangrijkste is: een fiets. Tegenwoordig willen we dan het liefst een e-bike, zeker als je werkplek net wat verder weg is en je misschien wat minder gewend bent om te fietsen omdat je normaal met het OV reist. Hoe kun jij als werkgever jouw mensen aan een goede en betaalbare e-bike helpen? Welke financieringsvormen zijn er? Is een fiets alleen voldoende of zijn andere spullen en regelingen nodig? Waarom is het uitproberen van een e-bike belangrijk in het beslissingsproces van een medewerker? Deze inspiratiesessie staat bol van de praktische handvatten en concrete voorbeelden hoe jij als werkgever nu zorgt dat jouw mensen straks op de e-bike naar het werk kunnen komen. In het webinar van 14 mei bespraken Jolanda Smit – van Oijen, Bo Bos en Marjolein van der Stok (communitymanagers van BMN) de diverse mogelijkheden en fiscale regelingen.

Webinar: Nu aan de slag met fietsstimulering voor straks? (7 mei)

In dit webinar bespraken Jolanda Smit (fietsregisseur bij BMN) en Birgitta Jansen (communitymanager regio Eindhoven & Breda bij BMN) de huidige ontwikkelingen, kansen en uitdagingen op het gebied van fietsstimulering. Ook gaven zij handvatten om nu te starten of door te pakken - met fietsbeleid, voorzieningen, regelingen en stimuleringsacties - en inzicht in de mogelijkheden voor jouw organisatie? Ben jij ook benieuwd wat jij als werkgever nu kunt doen om jouw medewerkers in het zadel te helpen?

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees Gangmakers gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.