publicatiedatum: 25-2-2019

10 mooiste klimmetjes op de Brabantse Wal

Verrassende heuveltjes tussen Steenbergen en Huijbergen
Auteur Fietspiratie

Dacht je dat je geen heuveltjes kon fietsen in Brabant? Dan heb je buiten de Brabantse Wal bij Bergen op Zoom gerekend. Rond deze ophoging in het landschap vind je een aantal erg leuke hellingen. De blog Fietspiratie.com zette de mooiste voor je op een rij. 

Tip 1: Rijzende weg

De Rijzende Weg is ongetwijfeld de bekendste uit het lijstje. Aan het wielerminnende café Non Plus Ultra sla je een beetje verder links af. Bij het inrijden van de straat staat een bord dat aangeeft hoe steil je hier omhoog fietst. Een slordige 5% is heel wat. Het is een mooie streep rechtdoor, dokkerend over de Nederlandse klinkers.

2. Stompe Torenlaan

De Stompe Torenlaan is de bochtige tegenhanger van de Rijzende Weg. De helling is steiler en onregelmatiger. Er zitten vier haakse bochten in, die volledig doortrekken onmogelijk maken. Dit is iets voor de durvers. Want een tegenligger zie je niet echt komen. Boven heb je een prachtig uitzicht over de polder. In de verte zie je de Oosterschelde liggen. Het water dat ooit de Brabantse Wal vormde en erodeerde.

3. Vossenweg

Rechts ligt het kasteel van Mattemburgh achter de bomen. Dit stukje weg ligt in een valleitje. De rust is hier onbeschrijfelijk. Het is hier alle seizoenen pittoresk. De klim zelf ligt in het bos. Rustig gaat de weg gezapig omhoog. De top is waar de straat uit het bos komt en waar je in de verte Bergen-op-Zoom ziet liggen.

Bekijk de andere hellingen op de Brabantse Wal

Dit is een greep uit de tien heuvels op de Brabantse Wal die Fietspiratie.com heeft geselecteerd en beschreven. Benieuwd naar de andere hellingen? Bekijk ze allemaal op Fietspiratie.com!


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees Gangmakers gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.