publicatiedatum: 4-9-2019

BNR Nieuwsradio: forens kiest vaker voor speedpedelec

De boodschap aan werkgevers: laat je medewerkers een e-bike of speedpedelec uitproberen.
Auteur Ons Brabant Fietst

De file voorbij sjezen op je supersnelle e-bike: steeds meer forenzen kiezen ervoor. In twee jaar tijd is het aantal met ruim 60 procent toegenomen, volgens cijfers van het CBS. In totaal rijden er nu meer dan 17.000 rond. BNR Nieuwsradio vroeg Brabander Marcel van den Elzen, die op een speedpedelec naar het werk fietst, naar zijn ervaringen. Aan het woord komt ook fietsregisseur Jolanda Smit. 

Marcel fietst "met een lekkere snelheid" 34 kilometer enkele reis naar het werk toe op zijn speedpedelec, vertelt hij op een viaduct boven de A2. Het bevalt hem prima. "Op de stadsfiets vind ik het net iets te ver. Het mag wel wat comfort hebben en dan helpt dit wel."

E-bike pool

Laat je medewerkers een e-bike uitproberen

In de radioreportage komt ook onze collega en fietsregisseur Jolanda Smit van Brabant mobiliteitsnetwerk aan het woord. Zij helpt bedrijven om hun medewerkers zover te krijgen dat ze naar het werk gaan op een (e)bike. Haar gouden tip: "Zorg dat je mensen het kunnen uitproberen! Laat ze maar gewoon eens een week zo'n fiets meenemen. Dan zegt meestal een vijfde of een kwart: hém maar dat is handig, die fiets! Vooral bij de e-bike of speedpedelec, waar ze nog nooit mee gefietst hebben. Ze denken: dat moet ik ook!"

Om werkgevers gemakkelijker te maken om zo'n e-bike probeeractie op te zetten, hebben wij de 'Sjees E-bike Pool' gelanceerd. Hiermee kun je eenvoudig en voordelig een aantal e-bikes huren en laten rouleren binnen je organisatie. Zo kunnen jouw medewerkers zelf ervaren hoe het is om op een (supersnelle) e-bike naar het werk te fietsen. 

Lees meer over de Sjees E-bike Pool


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees Gangmakers gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.