publicatiedatum: 9-9-2019

Medewerkers Gemert-Bakel enthousiast over Sjees E-bike

Probeeractie met Sjees Fiets goed verlopen

Auteur Ons Brabant Fietst

Gemeente Gemert-Bakel heeft, als een van de eerste organisaties, de Sjees Fiets laten rouleren onder haar medewerkers. Zij konden zo zelf ervaren hoe het is om de auto te laten staan en op de e-bike naar het werk te gaan. De actie is goed verlopen.

De Sjees Fiets is een comfortabele Gazelle e-bike die je zorgeloos van A naar B brengt. Als werkgever kun je de Sjees Fiets reserveren en drie weken laten rouleren onder je medewerkers. Wij vragen ze na afloop naar hun ervaringen. 

Actie goed verlopen

"Vitaliteit en goed werkgeverschap zijn belangrijke speerpunten binnen onze organisatie. Fietsstimulering past prima binnen dit beleid’, zegt Elice Steijaert, strategisch beleidsmedewerker mobiliteit bij de gemeente Gemert-Bakel. De actie met de Sjees Fiets is volgens haar goed verlopen. "De meeste mensen die de e-bike hebben geprobeerd, zijn enthousiast. Ze vonden de fiets fijn en comfortabel om mee te rijden. Dat is goed om te horen."

De komende tijd wil Elice met haar collega’s actief aan de slag om fietsstimulering verder in te bedden in de gemeente. "Eerder dit jaar ben ik naar de Sjees Gangmakers-inspiratiemiddag geweest en op 23 mei 2019 hebben we als gemeente deelgenomen aan de ‘Fiets naar je werk’-dag. De actie met de Sjees e-bike was hier een mooi vervolg op", legt ze uit.

 "Medewerkers die de e-bike hebben geprobeerd, vonden hem fijn en comfortabel om mee te rijden."

Mobiliteitsscan en dienstfietsen

Gemeente Gemert-Bakel heeft een aantal projecten in de pijplijn om fietsen verder te stimuleren onder haar medewerkers. Elice: "In de regio werken we al samen met 21 gemeenten aan een bereikbaarheidsagenda, maar ik vind het belangrijk dat wij als gemeente Gemert-Bakel hier zelf ook een bijdrage aan leveren."

Ze somt op: "Zo gaan we in samenwerking met het Brabants mobiliteitsnetwerk (bmn) een mobiliteitsscan houden. Aan de hand daarvan willen we verder gaan bekijken wat we kunnen doen op het gebied van fietsstimulering voor onze medewerkers. Daarnaast gaan we twee elektrische dienstfietsen aanschaffen, die onze medewerkers kunnen gebruiken voor werkbezoeken in de regio. Ook willen we kijken of en hoe we het fietsplan kunnen aanpassen, zodat meer medewerkers hier gebruik van kunnen gaan maken."

Er moeten nog wat hobbels worden genomen, aldus Elice, "maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij in de komende periode écht kunnen gaan meedraaien in de werkgeversaanpak van Sjees Gangmakers".

Laat de Sjees Fiets rouleren onder je medewerkers

Reserveer ook voor jouw organisatie de Sjees Fiets en laat je medewerkers het gemak van de elektrische fiets ervaren. De fiets rouleert drie weken in je organisatie. Of doe mee met de 'Sjees E-bike Pool'. Hiermee kun je eenvoudig een aantal e-bikes huren voor je medewerkers. 

Reserveer de Sjees Fiets


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees Gangmakers gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.