publicatiedatum: 29-6-2020

Minder reistijd, minder inspanning én minder zweet

Sjees E-bike Pool in Heusden

“Ik vind het belangrijk dat mijn medewerkers fit zijn. Daarom doe ik mee aan de Sjees E-bike Pool”, vertelt Ad van Delft, directeur van Van Delft Groep in Nieuwkuijk (gemeente Heusden). “Drie medewerkers hebben een e-bike getest. Binnenkort doe ik dat zelf ook. De e-bike kan mensen uit de auto krijgen, dat weet ik zeker.” 

 

"De e-bike kan mensen uit de auto krijgen, dat weet ik zeker.” 


Teammanager Woningbouw bij Van Delft Groep, Miranda Boer reed in juni een week op een e-bike. Ze pakt gemiddeld drie keer per week de fiets naar haar werk, 9 kilometer verderop. “Op mijn eigen fiets kost me dat een half uur. Met de e-bike ben ik maar liefst 5 tot 8 minuten sneller.” Ook in het weekend stapte ze op de elektrische fiets. “Ik pakte sneller de fiets, zelfs als het regende. Een groot voordeel is dat ik minder bezweet arriveerde. Ook kostte het me minder inspanning terwijl ik in de zwaarste versnelling trapte. Ik wil namelijk wel fit blijven.” 

Roest niet vast in de auto

De Sjees E-bike Pool is een kant-en-klaar concept, ontwikkeld door Ons Brabant Fietst, Brabant Mobiliteitsnetwerk, Solaris Parkmanagement, De Boom en het Meer. Het is onderdeel van een campagne van de provincie Noord-Brabant. Ook de gemeente Heusden en lokale fietsleveranciers zijn betrokken bij de e-bike probeeractie. Doel van de e-bike pool is werkgevers helpen bij fietsstimulering onder hun werknemers. De Heusdense wethouder Openbare ruimte en Verkeer, Kees van Bokhoven roept inwoners op om meer te bewegen: “Voorkom dat je vastroest in je auto.” Hij noemt de e-bike een uitstekend alternatief voor de auto. “We hopen dat meer mensen vaker de fiets naar hun werk pakken. In veel gevallen ben je sneller dan met de auto. Van parkeerproblemen heb je geen last en fietsen is goed voor mens en milieu. Die bewustwording kan door dit e-bike project ontstaan.” 

"We hopen dat meer mensen vaker de fiets naar hun werk pakken."


Na de e-bike pool?

Bedrijven in Heusden en Waalwijk kunnen zich nog opgeven voor de Sjees E-bike Pool. Per week zijn er in Heusden vijf e-bikes beschikbaar. ChromeBurner Motorgear in Nieuwkuijk fungeert als uitgiftepunt. Het project loopt tot 10 november 2020. Nadat een werkgever heeft meegedaan aan de proef biedt het Brabant Mobiliteitsnetwerk hulp bij de aanschaf van e-bikes voor medewerkers of het optuigen van beleid met bijvoorbeeld kilometervergoedingen.

 

Lees meer over de Sjees E-bike Pool


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees Gangmakers gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.