publicatiedatum: 26-5-2020

Op 10 juni start in Heusden en Waalwijk de Sjees E-bike Pool

Voor werkgevers in Heusden en Waalwijk

Bewegen is misschien wel belangrijker dan ooit. Als men niet thuiswerkt en toch naar het werk moet, is nu hét moment om een elektrische fiets uit te proberen. De gemeenten Heusden en Waalwijk vinden het belangrijk dat meer mensen op de fiets naar hun werk gaan en starten daarom met de Sjees E-bike Pool. Als werkgever in deze gemeenten kun je je hiervoor aanmelden. Vanaf 10 juni zijn er vijf maanden lang e-bikes beschikbaar en mogen jouw medewerkers een week lang een elektrische fiets uitproberen. 

Rit naar het werk

Vanwege de coronamaatregelen heroverwegen veel mensen die (weer) naar het werk gaan hun woon-werkreis. Ze staan ervoor open om hun reisgedrag te veranderen waardoor het nu dé uitgelezen mogelijkheid is de voordelen van de (elektrische) fiets te ervaren. Als werkgever kun je juist nu een grote rol spelen bij fietsstimulering. Fietsstimulering onder je medewerkers is goed voor de gezondheid van de werknemer, voor het milieu én je kunt kosten besparen en de bereikbaarheid vergroten.


Snelfietsroutes

Ondanks dat de elektrische fiets in opmars is, hebben veel mensen nog nooit op een e-bike gereden. Juist voor mensen die iets verder van het werk wonen is een e-bike ideaal. Vooral als deze afstand ook nog (deels) overbrugd kan worden over een snelfietsroute. Zo is het ontwerp voor de snelfietsroute F59 Waalwijk - 's-Hertogenbosch gereed en zijn sommige delen nu al in gebruik. In deze regio is ook de snelfietsroute F261 Tilburg-Waalwijk interessant. Forenzen die in Heusden en Waalwijk werken kunnen deze routes gaan gebruiken. Dat kan hen veel reistijd besparen. Op snelfietsroutesinbrabant.nl vind je informatie over deze tracés, planningen en voortgang.


Toegankelijk voor mkb

Een belangrijk instrument voor fietsstimulering is een e-bike pool met verschillende elektrische fietsen waar mensen niet voor één dag, maar een hele week een elektrische fiets kunnen uitproberen. Hierdoor kunnen ze echt ervaren hoe vaak ze de fiets gebruiken in hun dagelijkse ritme én goed testen welke fiets bij hen past. Deze Sjees E-bike Pool richt zich vooral op de mkb-bedrijven in Heusden en Waalwijk. Waar grote bedrijven eerder zelf een e-bike proeftuin kunnen organiseren, gebeurt dat bij kleinere bedrijven vaak niet vanwege organisatorische en financiële redenen. Via deze e-bike pool kun je juist als mkb-bedrijf makkelijk instappen.


Effecten e-bike pool

De Sjees E-bike Pool is onderdeel van een campagne van de provincie Noord-Brabant in samenwerking met diverse gemeenten en werkgevers om het autogebruik in woon-werkverkeer te verminderen én het gebruik van e-bikes te promoten. Uit eerdere ervaringen blijkt dat na het uitproberen van een e-bike gemiddeld 22 procent van de deelnemers minimaal twee dagen per week op een andere manier naar het werk reist. Ze gaan (weer) fietsen, of kopen of leasen een elektrische fiets. Zo’n 260 forenzen in Heusden en Waalwijk krijgen de kans mee te doen met deze probeeractie.

Ronald Bakker, wethouder mobiliteit in de gemeente Waalwijk: "In Waalwijk hebben we een flinke uitdaging als het gaat om mobiliteit. Meer Waalwijkers die fietsend naar het werk gaan of medewerkers die fietsend in Waalwijk komen, scheelt veel autoverkeer."

"Heusden is een gemeente voor doeners. Daar sluit de Sjees E-bike Pool naadloos op aan. Wie wil er nou niet eerst genieten van de natuur en al het moois in Heusden voordat je naar je werk of naar huis gaat? Daarnaast werk je mee aan een duurzamer Heusden en aan een gezondere levensstijl", aldus Kees van Bokhoven, wethouder verkeer en vervoer in gemeente Heusden.


Samenwerking Sjees E-bike Pool

De Sjees E-bike Pool is een kant-en-klaar concept, ontwikkeld door Ons Brabant Fietst in samenwerking met het Brabant Mobiliteitsnetwerk en De Boom en het Meer. Deze e-bike probeeractie wordt deels gefinancierd door programma A2 Deil – 's-Hertogenbosch – Vught en in de campagne is tevens samengewerkt met Parkmanagement en lokale partijen. Matrabike in Waalwijk en Popal en Chromeburner in Heusden stellen fietsen beschikbaar en zorgen ervoor dat medewerkers zorgeloos hun fiets kunnen ophalen en terugbrengen. Meer informatie vind je op sjeesebikepool.nl.

 

Sjees E-bike Pool Heusden    Sjees E-bike Pool Waalwijk


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees Gangmakers gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.