publicatiedatum: 5-11-2021

Het nieuwe werken én reizen

5 tips voor werkgevers voor blije & gezonde medewerkers

Auteur Sjees Gangmakers

Het was me het jaar (bijna 2 zelfs!) wel. Thuiswerken met de kinderen, de kat die over je toetsenbord liep of de internetverbinding die het af en toe liet afweten. Maar ook een hoog ziekteverzuim door corona, om nog maar te zwijgen over de mentale impact die het op veel van je medewerkers heeft. Inmiddels maken we ons klaar voor 'het nieuwe werken' en dat brengt ook nieuwe - of eigenlijk zijn het oude, pre-corona - uitdagingen met zich mee. ‘Het zal nu wel rustiger zijn op de weg, een parkeerplaats is nu vast makkelijk te vinden,’ zijn gedachten die we allemaal hadden en toch staan er dagelijks weer meer files.

Wat kan jij NU doen als werkgever? We geven je 5 praktische tips om je medewerkers juist nu dat duwtje in de rug te geven om vaker de fiets te pakken.

1. Maak reisafspraken

Veel organisaties puzzelen met hoeveel mensen wanneer naar de werkplek mogen komen. En welk werk op locatie en wat beter thuis kan worden gedaan. Concentreren, connecteren, creëren, alles wordt benoemd.

Reisafspraken

TIP:

Vul deze werkafspraken aan met heldere reisafspraken zodat je mensen weten: als ik naar mijn werkplek kom, wanneer en hoe reis ik dan? Check ook of je arbeidsvoorwaarden en huisregels bij deze nieuwe situatie passen. En geef de fiets daarbij, als het kan, voorrang.

2. Rol de loper uit

Jouw fietsenstalling is misschien al maanden niet gebruikt. Hoeveel zand en bladeren zijn daarin gewaaid? Waarschijnlijk hebben meer medewerkers nu een e-bike dan voor corona. Heb je wel genoeg oplaadpunten? En zit er een goed slot op de fietsenstalling om deze kostbare nieuwe aankoop te beschermen?

Klaar voor de start

TIP:

Haal je fietsvoorzieningen door de wasstraat en rol de rode loper uit. Voor je medewerkers is de terugkeer naar de werkplek weer net zo wennen als de eerste weken bij een nieuwe baan. Dus schoon je stalling en eventuele kleedruimte op en geef fietsende medewerkers een welkom gevoel.

3. Breid je leaseplan uit

Ook al zijn er in Nederland meer fietsen dan inwoners, niet iedereen heeft een fiets die geschikt is om mee van en naar het werk te fietsen. De terugkeer naar de werkplek is een uitermate geschikt moment om gedrag te veranderen. Maar dan moeten mensen wel kunnen veranderen, dus in dit geval: een geschikte fiets hebben.

Sjees e-bike pool

TIP:

Zet een aantal probeerfietsen of e-bikes neer en laat mensen zelf ervaren. Je kunt dit zelf regelen of met een lokale fietsenmaker. Sjees Gangmakers kan je natuurlijk ook helpen. Denk dan meteen na over je vervolgaanbod, wanneer een medewerker enthousiast is en een fiets wil aanschaffen of leasen.

4. Daag je medewerkers uit

Nu de boel weer goed in de steigers staat, is het tijd om te werken aan de zachte kant: motivatie, stimulans en enthousiasme. Op repeat! Alleen door herhaling gaan je medewerkers ook daadwerkelijk (weer of meer) fietsen.

Challenge

TIP:

Organiseer een challenge. Daag je medewerkers uit met een aantrekkelijke beloning als zij een aantal ritten maken of kilometers afleggen. Organiseer een competitie tussen teams of afdelingen. Of fiets samen een mooie donatie voor een goed doel bij elkaar. Zo slijt je nieuw gedrag in en levert het nog iets moois op ook!

5. Benoem een ploegleider

Iedere goede wielerploeg, dus ook jouw groep fietsende medewerkers, heeft een teamcaptain nodig. Iemand die vragen stelt en beantwoordt, helpt bij het organiseren van activiteiten en die in de gaten houdt of dat wat er wordt bedacht, daawerkelijk werkt.

Ploegleider

TIP:

Wijs een collega aan of liever nog: vraag welke medewerker dit tof vindt om te doen. Zo betrek je je mensen actief bij het reboarden en wordt dat een zaak van jullie allemaal.

Aan de slag

Fietsen naar het werk

Geef jij het goede voorbeeld om de vitaliteit - zowel fysiek als mentaal - van je medewerkers te stimuleren? Let's go! 

Bekijk de Sjees Pakketten

 

Kun je nog wat hulp gebruiken? Ook dan helpen we je graag! Stuur een mail naar info@sjeesgangmakers.nl of bel 085-0220213 en één van onze communitymanagers geeft je graag meer advies.

 

 

 

 


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Sjees Gangmakers gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.