Regelingen voor e-bike van de zaak

Voordelen voor werkgevers

De (lease)auto van de zaak zit er bij veel bedrijven stevig ingebakken. Niet zo gek, want aan het verstrekken van een auto van de zaak is een fiscaal voordeel verbonden. Maar wist je dat er inmiddels ook fiscale regelingen en vergoedingen voor de zakelijke fiets en e-bike zijn? Op deze pagina lees je er alles over.

Fietskilometervergoeding

Vergoeding van reiskosten voor fietsen wordt de norm

De politiek lijkt het door te hebben: om Nederland op de fiets te krijgen, moeten we stoppen met het aantrekkelijk maken van de auto. Je ziet dit terug in de ontwikkeling van de fiscale mogelijkheden voor de aanschaf van een fiets. Het vergoeden van de reiskosten voor het gebruik maken van nieuwere vervoersconcepten (zoals deelfietsen en -auto’s, combinatie van fiets met openbaar vervoer/car- en ridesharing) wordt steeds gewoner.

Vanaf 2020: 7% bijtelling

Voorheen bestond er een fietsregeling voor werknemers, waarbij zij éénmaal per drie jaar een belastingvrije fiets mochten aanschaffen. Deze regeling werd in 2014 vervangen door de werkkostenregeling (WKR). In de WKR zijn de regels rondom bijtelling van een ter beschikking gestelde fiets nogal ingewikkeld. In 2020 werd het een stuk makkelijker en werd een bijtelling van 7% gerekend voor het privégebruik van een zakelijke fiets. 

Meer weten?

We adviseren je graag

Ons Brabant Fietst en het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN) helpen je om efficiënt aan de slag te gaan met fietsstimulering. Wil jij weten welke voordelen er voor jouw organisatie schuilen in de huidige fiscale regelingen, WKR en regels voor bijtellingen? Neem dan voor een heldere toelichting over de toepassingsmogelijkheden binnen jouw organisatie contact op met één van de Community Managers van Brabant Mobiliteitsnetwerk.

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.